Tale recept moram preprosto deliti z vami. Gre za t.i. cupcake (popularen v Ameriki), za katerega v slovenščini še nimamo prevoda.
Z navedeno količino sestavin dobimo 30 mini tortic:
425 g sladkorja (2 cups)
235 g moke (1 3/4 cup)
70 g temnega kakava v prahu (3/4 cup)
5 g pecilnega praška (1 1/2 tsp)
8 g sode bikarbone (1 1/2 tsp)
5 g soli (1 tsp)
2 jajci
235 ml mleka (1 cup)
120 ml olja (1/2) cup
5 ml vanilijevega ekstrakta (1 tsp)
235 ml vrele vode (1 cup)
30 zamrznjenih jagod
krema za okras:
500g svežega sira Mascarpone
jagodna marmelada ali džem (100 g)
Ogrej pečico na 150 stopinj.
Zmešamo suhe sestavine.
Zmešamo mokre sestavine, razen vrele vode.
Obe zmesi vmešamo skupaj, nato dodamo vrelo vodo.
Napolni papirčke do 1/2 ali do 2/3. Masa je zelo tekoča, zato si pomagaj s plastenko ali lončkom z izlivom. Peci 20 minut. Če pečeš v dveh višinah, po 20 minutah zamenjaj pekača. Peci še 8-10 minut. (dva pekača pečeš na 150 stopinj, z ventilatorjem). Če nimate dveh pekačev, polovica mase med pečenjem prvega pekača čaka v hladilniku. Ko se ohladijo, "zvrtaj" v tortice obrnjen stožec in vstavi v vsakega po eno zamrznjeno jagodo.
Čez nabrizgaj mascarpone, ki ga zmešaš z jagodno marmelado