Button
Are you sure that you want to delete filter?
Yes
No
You must choose a filter!
Close
Button
You will save filter data!
or
|
Existing filter name:
|
|
Shrani
|
Cancel
Button

please wait ...
Cene (odtajanih) rib iz Cool House
Thread
(Posts 1 to 3 from 3,
shown
, hook shown
)
|
Number of link per page :
|
|
Trgovina Cool House se ponaša s široko paleto zamrznjenih rib in grosističnimi cenami.
Ko doma ribe iz Cool House odtajam, ogromno vode odteče, tako da zdaj pri nakupu to upoštevam in v vrečko dodam še kak file ali dva. Iz čistega firbca me je zanimalo, koliko vode vsebujejo zamrznjene ribe (konkretno iz Cool House) in kakšna je njihova cena po odtajanju.
Nimam namena soditi, ali je visok delež vode v ribah nameren ali ne, vseeno me je presenetil.
Lahko se kdo vtakne, češ, tudi banane, pomaranče itd. kupujemo skupaj z lupino, in mu dam prav. Vseeno pa imamo pri ribah vedno izbiro - ribje fileje lahko kupimo tudi sveže. In da boste cene zamrznjenih rib lažje primerjali s svežimi, podajam sledečo ugotovitev:
File škarpene iz Cool House:
zamrznjen: 8,9 eur/kg delež vode: 36% odtajan: 12,1 eur/kg
File orade iz Cool House:
zamrznjen: 13,99 eur/kg delež vode: 25% odtajan: 17,48 eur
File orade iz ribarnice Valentin (Vodnikov trg 5, Ljubljana):
svež: 22 eur/kg
Razlika v ceni med zamrznjeno in svežo ribo ni več tako velika, okus pa ...
Attached photos
DSC_6717 - Copy.JPG
DSC_6721.jpg
|
|
01.12.12 at 18:49
RE: Maja
Trgovina Cool House se ponaša s široko paleto zamrznjenih rib in grosističnimi cenami.
Ko doma ribe iz Cool House odtajam, ogromno vode odteče, tako da zdaj pri nakupu to upoštevam in v vrečko dodam še kak file ali dva. Iz čistega firbca me je zanimalo, koliko vode vsebujejo zamrznjene ribe (konkretno iz Cool House) in kakšna je njihova cena po odtajanju.
Nimam namena soditi, ali je visok delež vode v ribah nameren ali ne, vseeno me je presenetil.
Lahko se kdo vtakne, češ, tudi banane, pomaranče itd. kupujemo skupaj z lupino, in mu dam prav. Vseeno pa imamo pri ribah vedno izbiro - ribje fileje lahko kupimo tudi sveže. In da boste cene zamrznjenih rib lažje primerjali s svežimi, podajam sledečo ugotovitev:
File škarpene iz Cool House:
zamrznjen: 8,9 eur/kg delež vode: 36% odtajan: 12,1 eur/kg
File orade iz Cool House:
zamrznjen: 13,99 eur/kg delež vode: 25% odtajan: 17,48 eur
File orade iz ribarnice Valentin (Vodnikov trg 5, Ljubljana):
svež: 22 eur/kg
Razlika v ceni med zamrznjeno in svežo ribo ni več tako velika, okus pa ...
Zanimiv povzetek - ne bi si mislil, da je tak delež vode v zmrznjeni prehrani!
Bi pa kakšno več rekel o okusu. Če te prav razumem, s svojim zadnjim stavkom namiguješ, da je okus rib, ki so bile prej zmrznjene, bistveno slabši od okusa rib, ki so bile pripravljene sveže. Kar se mene tiče, tega ne morem trditi. Ribe največ pečem poleti, na morju, kjer sem dolgo kupoval sveže, dokler me 1x situacija ni prisilila, da sem jih moral zamrzniti. In, ti bokca - ko sem jih kasneje spekel, nisem opazil nobene razlike v okusu. Enkrat so bili na večerji tudi "poznavalci" rib in ko smo jim povedali, da so bile prej zmrznjene, so se tudi sami čudili, da ni bilo čutiti razlike. Je pa res, da sem jih odmrzoval v hladilniku, kar naj bi bil najbolj priporočen način odmrzovanja (bolj od npr. odtajanja na zraku ali v vodi).
Kolikor se spoznam, npr. hobotnica celo mora biti prej zmrznjena, da popokajo mišične vezi. Tudi ribe, ki jih lovijo na odprtih morjih in pri katerih traja več dni, da jih pripeljejo na obalo (tipično npr. tuni), zamrznejo že na ladji.
O okusih se sicer ne razpravlja, zato govorim seveda zase, a vsaj jaz posebne razlike med ribami, ki so bile prej zmrznjene in tistimi, ki niso bile, ne čutim.
|
|
03.12.12 at 16:53
RE: Janez
Zanimiv povzetek - ne bi si mislil, da je tak delež vode v zmrznjeni prehrani! 
Bi pa kakšno več rekel o okusu. Če te prav razumem, s svojim zadnjim stavkom namiguješ, da je okus rib, ki so bile prej zmrznjene, bistveno slabši od okusa rib, ki so bile pripravljene sveže. Kar se mene tiče, tega ne morem trditi. Ribe največ pečem poleti, na morju, kjer sem dolgo kupoval sveže, dokler me 1x situacija ni prisilila, da sem jih moral zamrzniti. In, ti bokca - ko sem jih kasneje spekel, nisem opazil nobene razlike v okusu. Enkrat so bili na večerji tudi "poznavalci" rib in ko smo jim povedali, da so bile prej zmrznjene, so se tudi sami čudili, da ni bilo čutiti razlike. Je pa res, da sem jih odmrzoval v hladilniku, kar naj bi bil najbolj priporočen način odmrzovanja (bolj od npr. odtajanja na zraku ali v vodi).
Kolikor se spoznam, npr. hobotnica celo mora biti prej zmrznjena, da popokajo mišične vezi. Tudi ribe, ki jih lovijo na odprtih morjih in pri katerih traja več dni, da jih pripeljejo na obalo (tipično npr. tuni), zamrznejo že na ladji.
O okusih se sicer ne razpravlja, zato govorim seveda zase, a vsaj jaz posebne razlike med ribami, ki so bile prej zmrznjene in tistimi, ki niso bile, ne čutim.
Eno je riba na ledu, drugo je sveže zmrznjena riba, tretje so ribe, ki so zmrznjene, ker jih po treh ali več dneh niso mogli prodati, pa so jo zmrznili... (videl, vem kaj govorim). Prvo in drugo ima skoraj tak okus, kot sveža riba, ostalo je komaj užitno. Najslabša je gojena stara zamrznjena riba, to je navadno tisto, kar je v akciji po neverjetnih cenah, 60% popusta zraven damo še začimbe, če vzamete v naslednji uri, hehe.
|
|
This thread has been automatically locked because there was no activity for more than certain number of days. If you wish to discuss this topic further please attach a new thread to it.
|
(Posts 1 to 3 from 3,
shown
, hook shown
)
|
Number of link per page :
|
Javascript must be enabled to use this form.
Button
Button
Button
Button
Button

please wait ...
|
|